Deschiderea umerilor și șoldurilor

Deschiderea umerilor și șoldurilor

Zona bazinului este considerată cea care aduce echilibru în întregul corp. I se mai spune și nucleul corpului fizic. Este suportul pentru întregul corp, ajutând la susținerea întregii greutăți fizice.
Acest spațiu ne conectează cu coloana vertebrală și cu picioarele aducându-ne într-o relație armonioasă cu coloana vertebrală și picioarele, atunci când funcționalitatea sa este una echilibrată.

Când însă, datorită sedentarismului și unor posturi incorecte, nu permitem bazinului să rămână deschis (flexibil), funcționalitatea lui se rigidizează, afectând în cele din urmă curgerea energiei și implicit mușchii, tendoanele și ligamentele din jur.

Yoga pentru deschiderea șoldurilor (Hip Opening Yoga)

ne oferă posibilitatea de a păstra acest complex structural într-o stare de bună funcționalitate, care se reflectă în cele din urmă la nivelul întregului corp.

Durerea de umeri este una dintre cele mai frecvente dureri datorită faptului că umărul este format din mai multe articulații, mușchi și tendoane care asigură mobilitatea brațului. Articulația umărului este cea mai mobilă articulație din întregul corp, astfel că pot fi mai mulți factori care contribuie la apariția durerii. Unul dintre factori ține de postura incorectă a umerilor, fie în timpul mersului fie în timp ce stăm la birou sau pe fotoliu. Un alt aspect al apariției durerii umerilor este legat de tendința de a ține umerii tensionați, în special adunați în față sau spre cap atunci când anumite tensiuni interioare nu sunt conștientizate și eliberate.

Într-un fel umerii ne dau date despre modul în care gestionam sau nu emoțiile interioare.

Atunci când umerii sunt împinși către în față energia inimii este închisă, arătându-ne că starea de iubire, compasiune, bucurie, toleranță au de suferit.

Exersările Yoga pot fi de un real folos atunci când alegem să corectăm aceste deficiențe fizice și emoționale prin posturi și respirație, punând în cele din urmă corpul în echilibru.

Această clasă s-a încheiat.

Ora yoga cu Eli

20 iun. 2024
Expirat
7:00 pm - 8:15 pm
Eli

Instructor

Eli
Telefon
0741 602 356
Email
[email protected]
Website
https://www.lifeconnections.ro
FitClub4You

Locație

FitClub4You
Str. Comunarzilor Nr. 4, et. 2, Arad

QR Code

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.