Întrebări frecvente din practica Yoga

Întrebări frecvente din practica yoga

Yoga își are originea în India Antică. Este un grup de practici fizice, respirație și meditație care au ca scop armonia dintre corp-minte si suflet. Yoga vine din cuvântul din limba sanscrită „Yuj” și însemnă uniunea cu divinitatea. Este scopul cel mai înalt al practicii Yoga.

De peste 5000 de ani Yoga împletește exercițiile fizice (asanele/pranayama) cu meditația, pentru binele cel mai înalt al practicantului.

Există multe școli Yoga care au fost dezvoltate pe baza învățăturilor primite prin Asthanga Yoga a lui Patanjali.

Iată câteva școli contemporane Yoga:

Toate aceste scoli își au originea în India și provin dintr-o linie de maeștri care au inclus de foarte timpuriu yoga în disciplina lor zilnică.

Deși în occident yoga tinde să fie privită pentru beneficiile pe care le aduce la nivel fizic, yoga în sine este o filozofie de viață care vine să creeze armonie pe toate planurile; fizic, mintal, emoțional și spiritual atunci când este luat în considerare întreg potențialul pe care-l aduce.

Yoga ne învață în primul rând să ne relaxăm, să devenim tot mai conștienți de corpul nostru nu doar ca formă ci ca esență. Acest nou tip de relație ne dezvoltă abilitatea de a depăși cu mai mare ușurință provocările pe care viața ni le oferă, prin faptul că prin practică, mintea devine mai echilibrată.

Flexibilitatea minții și a corpului sunt de asemenea un mare beneficiu pe care practica Yoga îl oferă.

Prin practica yoga:

 • corpul își capătă vitalitatea prin întărirea și tonifierea mușchilor și țesuturilor.
 • cultivi o relație cu propriul corp învățând să-i înțelegi mesajele/nevoile
 • fluxul energetic devine tot mai armonios prin eliberarea energiilor stagnante
 • prin relaxarea tot mai profundă se dobândește stabilitate emoțională iar ca rezultat încrederea în sine crește.
 • respirația este tot mai profundă ceea ce duce la îmbunătățirea flexibilității, întărirea sistemului imunitar și o stare de bine general.
 • corpul fizic, emoțional și mintal încep să lucreze unitar în toate aspectele vieții, prin focalizarea obținută în urma practicii.

Cu cât practica Yoga va fi mai asumată cu atât mai mult rezultatele își vor face simțită prezența. Alegerea trebuie să vă aparțină, dar chiar și dacă alegeți să practicați odată sau de două ori pe săptămână veți simți beneficiile pe care yoga le aduce.

Vă aștept cu drag la clasă!

Lipsa flexibilității este un bun început pentru fiecare, deoarece prin yoga mușchii se relaxează și încetul cu încetul flexibilitatea corpului devine tot mai prezentă.

Yoga are multe de oferit, iar flexibilitatea este doar una din consecințele practicii.

Integrarea practicii în viața de zi cu zi este o oportunitate minunată de a echilibra întreaga ființă, prin relaxare, conștientizare și depășirea cu blândețe a limitelor personale.

Te invit la o clasă Yoga cadou, unde ne vom cunoaște, te voi ghida pentru exersare, vom înțelege potențialul și vom povesti la final.

 • pe tot parcursul exersării inspiri și expiri doar pe nas
 • respirația este una completă/profundă aducând energia până în lobii inferiori ai plămânilor. Este modul în care întregul corp începe să se relaxeze.
 • nu forțezi nici o postură pe perioada exersării
 • permiți corpului să ajungă ușor în zona de disconfort, dar niciodată în zona de durere
 • atenția este prezentă pe toată perioada exersării, astfel încât să înveți să-ți recunoști propriile limite, pentru a nu le forța
 • alege să te bucuri de propria călătorie fără a-ți compara potențialul cu a celor din comunitate. Vei avansa cu siguranță în ritmul personal.

Voi fi prezentă să te ajut în fiecare etapă a dezvoltării tale!

 • Vorbește-mi despre problemele pe care le ai la nivel fizic, astfel încât să-ți pot recomanda variante mai simple atunci și să-ți supraveghez practica.
 • Spune-mi dacă există o sarcină.
 • Nu te sfii să-mi vorbești ori de câte ori este necesar. Relația cu instructorul este foarte importantă astfel încât să putem găsi împreună cele mai bune soluții pentru binele tău cel mai înalt.

Dacă privim istoria Yoga vom observa că cele mai multe școli au Maeștri, ceea ce dă răspunsul în ceea ce privește practica Yoga de către bărbați.

Poate că mentalitatea occidentală este puțin diferită ca percepție și ca alegere.

Cu toții însă avem nevoie să ne relaxăm, să ieșim din zona de stres și să ne bucurăm de un corp, o minte și un spirit echilibrat în „călătoria” personală.

 • Un echipament în care să te simți confortabil
 • Iarna, în picioare o pereche de șosete dacă simți că nu poți exersa desculță – deși este recomandat!
 • Având în vedere situația actuală (covid) te rog să aduci cu tine salteluța personală
 • Un prosop
 • O sticlă cu apă

și nu în ultimul rând, bucuria de a intra într-un proces personal de transformare!

 • Te rog să iei ultima masă cu două ore înainte de exersare, astfel încât digestia să nu împiedice o practică bună.
 • O hidratare bună a corpului ajută întotdeauna practica
 • Te hidratezi înainte de practică și după practică, dar te rog să nu bei apă în timpul exersării decât dacă este neapărat necesar.

Pentru beneficiile la nivel general pe care le aduce, practica Yoga în timpul sarcinii este recomandată sub supravegherea unui instructor pregătit să lucreze în această situație.

Chiar dacă nu ai mai practicat yoga, poți veni la clasă! Acestea sunt concepute pentru nivelul începător/mediu. Sunt exersări în care pun accent pe o evoluție naturală în practică, fără a forța.

Corpul, prin susținere, va învăța încetul cu încetul să intre tot mai profund în postură, prin atenția care o acorzi procesului și prin respectul față de propriul ritm.

Voi fi acolo să te ajut ori de câte ori ai nevoie!

Indiferent de forma fizică pe care o ai atunci când îți dorești să începi yoga… doar alege să începi, pentru că condiția fizică nu contează!

Practica Yoga îți va sprijini transformarea ajutându-te să-ți depășești propriile limite.

Este forma de salut obișnuită în întâlniri la venire/plecare.

Prin Namaste recunoaștem condiția divină din celălalt. Este ca și cum am spune că „divinitatea din inima mea salută divinitatea din inima ta”

Se face cu palmele apropiate în dreptul pieptului făcând o ușoară aplecare în față.

Este felul în care cu blândețe ne aducem contribuția la extinderea respectului și smereniei, prieteniei si iubirii.

Namaste!

Om Chanting este mantra care este incantată în practica Yoga.

Are rădăcini în cultura hindusă, fiind recunoscut ca sunetul primordial ce reprezintă legătura profundă pe care o avem cu Sursa Divină.

Incantarea mantrei Om Chanting se face mai degrabă folosind sunete grave (atât cat vocea ne permite) în locul sunetelor înalte.

Această mantra devine cu atât mai eficientă cu cât, atunci când este incantată atenția rămâne orientata profund în interior în semn de recunoștință față Divin și întreaga Sa Creație.

Deși acest sunet este considerat a fi unul puternic este in același timp unul pașnic.

Atunci când este incantat sunetul Om vibrează asemenea frecvenței naturii, adică 432Hz.

A conștientiza și a ne reconecta cu Sursa Divină face Călătoria noastră mai accesibilă.

Dacă ai întrebări suplimentare sau ai ales să participi la Ora Yoga cu Eli, aștept cu drag să-mi scrii aici, să mă suni la 0741.602.356 sau să îți rezervi un loc la o clasă aici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: