Rejuvenating Yoga are calitatea de a-ți păstra vitalitatea și de a sprijini eliminarea toxinelor emoționale și fizice din corp prin asane, pranayama și meditație.
Rejuvenate Yoga & Indian Head Massage

Rejuvenating Yoga pare un titlu dificil de integrat și poate că așa și este, de aceea îmi doresc și vă propun să pătrundem un pic „tainele” care stau în spatele acestei idei de întinerire sau mai degrabă felul în care putem păstra vitalitatea și integritatea fizică și mentală.

Vom începe cu ceea ce stă în spatele acestui mecanism de a ne păstra ființa în condiții armonioase

Fiecare din noi ne dorim să ne păstrăm starea de bine fizic și mental, ceea ce natura ne oferă ca potențial. Felul în care putem păstra starea de armonie este într-o conexiune permanentă cu educația, cu o constantă atenție și o implicare conștientă și asumată de intrare într-un proces de încetinire a îmbătrânirii corpului fizic și al minții.

Deși procesul de îmbătrânire este unul natural,
nu este necesar să fie unul rău!

Balasana - Rejuvenating Yoga sau cum îți poți păstra vitalitatea prin Yoga

Dificultatea întâmpinată este în legătură cu modul în care este trăită viața. Aceste alegeri personale fie accelerează procesul de îmbătrânire, transformând experiența vieții în suferință și durere, fie protejează și menține capacitatea funcțională pentru o bătrânețe sănătoasă și echilibrată din punct de vedere fizic și mental.

Câteva elemente care pot contribui la accelerarea procesului de degradare fizică și mentală sunt:

  • gestionarea defectuoasă a stresului, care determină un mod de gândire orientat spre latura mai puțin pozitivă a vieții;
  • apărarea deficitară împotriva conflictelor emoționale, care generează de asemenea un mod de gândire deficitar;
  • ciclul circadian perturbat prin lipsa odihnei în ritmul natural;
  • obiceiurile alimentare nesănătoase;
  • lipsa mișcării suficiente, care cuprinde întregul corp și minte;
  • lipsa răbdării și flexibilității fizice și mentale;
  • inerția care se traduce prin lipsa bucuriei de a experimenta noi aspecte în relație cu viața… etc
Asana - Rejuvenating Yoga sau cum îți poți păstra vitalitatea prin Yoga

Sunt doar câteva elemente care menținute pe termen lung pot genera o consecința de accelerare a pierderii vitalității și entuziasmul de a experimenta viața.

Cu cât lăsăm mai mult mintea să fie ocupată cu emoții lipsite de echilibru, cu cât alimentele pe care alegem să le consumăm sunt mai departe de natură, cu atât mai mult toxinele generate de contextul oferit, transformă corpul într-o condiție pe care nu ne-o dorim.

Iată deci că procesul de întinerire sau încetinirea îmbătrânirii, este un proces de conștientizare și implicare, de susținere, care nu are neapărat de a face cu frumusețea, aceasta fiind o consecință, cât mai degrabă cu oferirea cunoașterii necesare pentru a experimenta un plan de evoluție într-un mod tot mai conștient, folosind instrumentele potrivite nouă pentru acest demers.

Asana - Rejuvenating Yoga sau cum îți poți păstra vitalitatea prin Yoga
Copăcel - Rejuvenating Yoga sau cum îți poți păstra vitalitatea prin Yoga

Cum începem?
Energizează-ți corpul și mintea cu Yoga

Când vorbim despre Rejuvenating Yoga, vorbim despre toate elementele pe care Yoga le conține; de la atenția oferită corpului fizic, la atenția oferită respirației, la formarea unui caracter sănătos, și nu în cele din urmă la necesitatea oferirii timpului și spațiului necesar pentru meditație și introspecție.
Unul din beneficiile importante pe care Yoga pentru păstrarea vitalității îl oferă celui care se decide să-și schimbe viața, este ameliorarea stresului. După cum știm, stresul mental și fizic, este unul dintre elementele care aduce o mare dezordine în organism. Prin prezența sa organismul este predispus să intre într-un proces rapid de oxidare (procese catabolice) care accelerează procesul de îmbătrânire timpurie.

Prin Yoga practicantul învață să răspundă diferit la factorii de stres, în situații similare cu cele anterioare începerii practicii yoga, identificând cu ușurință factorii de stres și aplicând într-un mod conștient metodele pe care o practică consecventă le oferă și care-i permit menținerea echilibrului interior.

Rejuvenating Yoga are calitatea de a sprijini eliminarea toxinelor, emoționale și fizice, din corp prin asane, pranayama și meditație. Ca o consecință a practicării constante a asanelor, respirației și meditației relația cu provocările vieții se schimbă, oferindu-ne astfel posibilitatea de a ajunge în postura de a fi beneficiarul unor experiențe de viață pe care le putem gestiona și înțelege într-un mod diferit.

În această călătorie învățăm să acționam în loc de a reacționa la impulsurile exterioare sau interioare. Este modul în care începem să creăm o relație conștientă cu sinele, cu corpul, cu modul în care gândim. Acest fel de a permite schimbarea prin aportul personal se reflectă într-un mod benefic în relațiile cu ceilalți.

Asana - Rejuvenating Yoga sau cum îți poți păstra vitalitatea prin Yoga - 4

Îndrăznesc să spun că Rejuvenating Yoga nu este despre fericire, este despre călătorie, o călătorie prin care la finalul ei devenim beneficiarii „rodului semințelor plantate” cu consecvență, cu conștiința prezentă și trează.

Aceste „roade” se pot numi fericire, bunăstare fizică și mentală, echilibru. Dar ceea ce putem obține cu adevărat ține de înțelegerea rostului și rolului în acest parcurs de autocunoaștere și cunoaștere a vieții.

Programul Life Connections a adus prin acest workshop o călătorie uimitoare prin simplitate:

Vă aștept cu drag la Ora Yoga cu Eli!
Mulțumesc!

Eli
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: