Singh Khalsa evidențiază efectele pe care yoga le are asupra mintii, observând că practica constantă are numeroase beneficii.
Știința în sprijinul unei vieți echilibrate

Sat Bir Singh Khalsa, profesor și cercetător la Harvard Medical School a petrecut mai bine de 10 ani făcând studii și a adunând dovezi științifice despre efectele yoga asupra minții umane.

În cartea sa, intitulata „Your Brain on Yoga”, dr. Sat Bir Singh Khalsa evidențiază efectele pe care o clasa de yoga le are asupra mintii.

În studiile sale, a observat că practica constantă yoga aduce următoarele beneficii:

– Creierul este inundat de substanțe care te fac sa te simți bine. Oxitocina și dopamina sunt substanțe care facilitează starea de bine interior.

– Creșterea nivelului GABA cu aprox 30% (GABA = substanță asociată scăderii anxietății și inducerii stării de relaxare și bună dispoziție)

– Studiile făcute de dr. Sat Bir Singh Khalsa, au concluzionat de asemenea că o practică yoga regulată, reprezintă cel mai bun antidot împotriva stresului, printr-o scădere semnificativa a nivelului de cortizol din organism. (Cortizol=hormon sintetizat de glandele suprarenale eliberat ca răspuns la stres).

Sat Bir Singh Khalsa este cercetător în domeniul medicinei corp/minte, specializat în terapia yoga. Originar din Toronto, și-a câștigat doctoratul la Universitatea din Toronto, unde și-a început și practica Kundalini Yoga sub tutela lui Yogi Bhajan. Este (din 2006) profesor asistent de medicină la Harvard Medical School și neuroștiință. Din 2007, Sat Bir Singh Khalsa a ocupat funcția de director de cercetare atât la Centrul Kripalu pentru Yoga și Sănătate din Massachusetts, cât și la Institutul de Cercetare Kundalini din New Mexico.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: