Practica Yoga poate aduce beneficii în capacitatea de a avea o minte clara și centrată, autocontrol și creștere spirituală.
Yoga stiinta si constiinta 1

La mijlocul secolului XIX, Yoga atragea atenția publicului occidental prin Tratatul de filozofie yoga, scris de N. C. Paul, tratat pe care la publicat în anul 1851.

Alături de N. C. Paul, teosofist Elena Blavatschi a influențat deschiderea publicului occidental către ceea ce oferă Yoga.

Mircea Eliade, istoric al religiilor, filozof, și profesor la Universitatea din Chicago, prin scrierile sale, a adus filosofia yoga și publicului român.
Primele publicații – Maytrei, volumele India și Caietele maharajului care au apărut în anul 1934 au atras atenția asupra conceptului yoga.

Iată deci primele contacte „timide” pe care publicul occidental l-a avut cu filosofia Yoga.

Deși în occident acum Yoga este privită în primul rând ca o tehnică de îmbunătățire a calităților corpului fizic, ea vine să ne aducă un potențial mult mai amplu.

În diferite tradiții modul de abordare a filosofiei Yoga sunt exprimate și experimentate în mod diferit.

Pentru cei care se afla la început de drum, yoga este privită și acceptată pentru armonia care o aduce la nivel fizic, emoțional și mental.

La acest nivel de abordare practica Yoga poate aduce beneficii în capacitatea de a avea o minte clara și centrată, autocontrol, creștere spirituală și cultivarea treptată a compasiunii și introspecției, prin reglarea fluxului energetic din corp.

Cu toate acestea, pentru cei care se deschid spre o cunoaștere aprofundată a ceea ce este cu adevărat Yoga pot descoperi un magnific ghid pentru dobândirea înțelepciunii vieții și a unei realități interioare nebănuite.

Timpul acordat, aspirația, implicarea personală sunt chei cu care fiecare poate deschide acest tărâm.

Această știință a vieții există pentru a o face parte din existența conștientă.

Va urma!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: