Diferențe Yoga și Asana - să explorăm împreună ritmurile yoga într-o ordine naturală, firească, pentru a putea integra unitar, în cele din urmă, experiența de viață a filozofiei Asthanga Yoga dăruită acestei lumi de către Patanjali
Există diferențe între Yoga și Asana?

Cuprins

Diferențe între Yoga și Asana

Trebuie să recunoaștem că trăim într-o epocă în care dinamica înlocuiește adesea preocuparea de a pătrunde în profunzimea propriei existențe, profunzime care permite ființei să exploreze planuri ce doar prin implicare, deschidere, introspecție și detașare ni se pot releva.

Raportarea tot mai accentuată la latura exterioară a vieții face posibilă o abordare mai degrabă fizică a ceea ce ne atrage, decât una interioară, plină de substanță.

Acest fapt îl regăsim și în ceea ce reprezintă înțelegerea Yoga, în aceste vremuri

Vă propun însă, să dăm la o parte vălurile ignoranței și să explorăm împreună ritmurile yoga într-o ordine naturală, firească, pentru a putea integra unitar, în cele din urmă, experiența de viață a filozofiei Asthanga Yoga dăruită acestei lumi de către Patanjali, filozofie care vine să ne arate pașii pe care este necesar să-i avem în vedere astfel încât viața noastră să se poată transforma profund, reușind în cele din urmă realizarea unității.

Asthanga Yoga a lui Patanjali este calea celor opt stadii. Mai poate fi regăsită ca și Calea Celor 8 Stâlpi sau Calea Celor 8 Ramuri

Pentru că am pornit de la întrebarea dacă există diferență între Yoga și Asane vom concluziona că:

  • Yoga vine din cuvântul sanscrit „yuj” care înseamnă uniunea dintre corp, minte și suflet.
  • Asthanga Yoga a lui Patanjali este Calea Celor 8 Stadii.

Asana este cea de-a treia ramură din Asthanga Yoga a lui Patanjali

Datorită faptului că Asana este ce-a mai ușoară și mai populară ramură din cele opt, care ajută la echilibrul corpului fizic, este adesea o practică confundată cu Yoga.

Yoga este mai mult decât doar o practică fizică

În articolele următoare, vom continua să explorăm fiecare ramură în parte, din întreaga filozofie de viață Asthanga Yoga a lui Patanjali.

Eli
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: