Ziua internationala yoga 2022

Cuprins:

În fiecare an, în data de 21 iunie se sarbătorește Ziua Internațională Yoga

Totul a început în anul 2014 după ce în luna septembrie a acelui an, premierul indian Narendra Modi a înaintat o propunere de instituire a Zilei Internaționale Yoga, în cadrul unui discurs ținut în fața membrilor Adunarii Generale a ONU.

Premierul indian Narendra Modi a subliniat în discursul său că:

yoga este un dar neprețuit al străvechilor tradiții ale Indiei”

deoarece reprezintă unitatea dintre minte trup și suflet, dintre gândire și acțiune, cumpătare și abundență, armonia dintre om și natură, reprezentând de asemenea o abordare holistică a ceea ce înseamnă sănătatea și bunăstarea omului.

Rezoluția 69/131 Ziua Internațională Yoga

În decembrie 2014, a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU rezoluția 69/131 Ziua Internațională Yoga, fiind recunoscută în acest fel la nivel mondial calitatea pe care yoga o poate aduce vieții.

Alegerea acestei zile are o semnificație profundă. Este solstițiul de vară, iar în cultura străveche a Indiei această zi este considerată una care aduce energia necesară și facilitează schimbările care pot produce transformări profunde ale ființei umane.
Este ziua în care din punct de vedere astronomic începe vara, și este cea mai lungă zi din an.

Ziua Mondială a Soarelui

Tot în aceasta zi se mai sărbătorește și Ziua Mondială a Soarelui, sărbătoare instituită de către Societatea Internațională pentru Energie Solară.

Revenind la yoga, Ziua Internațională Yoga a fost sărbătorită pentru prima oară, după această decizie importantă, în anul 2015, când școli yoga din India și din întreaga lume au organizat programe speciale în numele acestei sărbători.

Organizația Națiunilor Unite – teme pentru Ziua Internațională Yoga

În fiecare an Organizația Națiunilor Unite au ales o temă pentru celebrarea acestei zile, după cum urmează:

Institutul Heartfulness – 100 zile de yoga

Din anul 2021 Institutul Heartfulness avea să dedice în fiecare an 100 de zile celebrării Zilei internaționale Yoga, prin programul Yoga4Unity.

Școli și nume importante din India și din întreaga lume s-au alăturat acestor programe, contribuind tot mai mult la conștientizarea necesității de a găsi timpul și spațiul necesar pentru a dobândi o viață echilibrată, prin cunoașterea și aplicarea completă a filozofiei de viață pe care Yoga o oferă.

Lunga călătorie către cunoașterea de sine prin Yoga continuă.
Vă invit să faceți parte din acest promițător parcurs!

Eli
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ora yoga cu Eli

No event found!
Eli instructor Yoga

Despre mine:

Licențiată în psihologie, consilier pentru dezvoltare personală, tehnician nutriționist, trainer meditație la Institutul Heartfulness, instructor Yoga Aliance RYS500

Articole recente: